tiistai 5. elokuuta 2014

Kirja elintarvikehyönteisistä

Blogin pitäjä on jo pidemmän aikaa kirjoittanut kirjaa hyönteistaloudesta. Vielä nimeämättömän teoksen on tarkoitus kertoa hyönteisten roolista elintarvikkeena ympäri maailman tänä päivänä, menneisyydessä sekä samalla spekuloida mahdollisella tulevaisuudella.


Neljään osaan jaetun kirjan on tarkoitus opastaa lukija elintarvikehyönteisten maailmaan ymmärrettävällä, mutta tieteellisellä tarkkuudella kirjoitetun tekstin avulla. Suuri tavoite on, että samaa kirjasta saa irti sekä elintarviketeknologian professori että maatalousopiston ensimmäisen vuoden opiskelija. Kirjoitan teoksen Suomeksi, mutta se olisi tarkoitus kääntää myös Englanniksi.


Kirja koostuu neljästä osasta: elintarvikehyönteisistä yleisesti, hyönteiselintarvikkeiden historia ja nykypäivä, hyönteiselintarvikkeet ja talous sekä niiden käytön tulevaisuus ja siihen liittyvät ratkaisut


Suunnitelma elää vielä ja ideoita otetaan vastaan. Suunnitelmana on, että matkustan tutustumaan useaan hyönteiselintarvikkeita hyödyntävään kulttuuriin, tiedeyksikköön ja tuotantolaitokseen. Matkustuskohteina tulevat olemaan ainakin Hollanti, Belgia, Intia, Indonesia ja Thaimaa. Tilaisuuden tullen tutustun myös Meksikon ja Länsi-Afrikan hyönteiselintarvikkeisiin ja valmistusmenetelmiin. Kirjan olisi tarkoitus valmistua viimeistään ensi kesäksi.


Kirjalle asetetut tavoitteet ovat korkealla, mutta projektin ei olekaan tarkoitus olla helppo!


Nyt kutsun yhteistykumppaneita mukaan. Kirjaprojekti kaipaa apua niin kuvauksen, editoinnin kuin julkaisun kanssa. Ota yhteyttä!
Santtu Vekkeli (etu suku @ gmail. com)


P.S. Seuraavassa kirjoituksessa kerron uutisia Belgiasta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti